Bovenooglidcorrectie bij Aziatische mensen

Dr. Paridaens, Oculoplastisch chirurg bij Oogziekenhuis Focuskliniek, vertelt u in dit artikel meer over de ‘Aziatische bovenooglidcorrectie’.
Aziatische ooglidcorrectie

Een ‘Aziatische ooglidcorrectie’, ook wel dubbele ooglidcorrectie genoemd, is een cosmetisch chirurgische methode om de huid van het bovenste ooglid te reconstrueren en vaak ook deels te verwijderen. Hierbij wordt een vouw gemaakt daar waar deze van nature ontbreekt.


Natuurlijke uitstraling

Wij streven naar een natuurlijke uitstraling na een ooglidcorrectie. In dit geval kunnen foto’s van vroeger, zo rond de leeftijd van 20-25 jaar, een goed beeld geven van het natuurlijke aspect van de oogleden en wenkbrauwen. Zo kan voorkomen worden dat er teveel weefsel wordt verwijderd en er zo een onnatuurlijke uitstraling ontstaat.

Voor-de-operatie-Aziatische-bovenooglidcorrectie.jpg
Figuur 1. Voor de operatie (preoperatief)
Na-de-operatie-Aziatische-bovenooglidcorrectie.jpg
Figuur 2. Na de operatie (postoperatief)

Belang van ervaring en opleiding

Het is van belang dat de arts die de operatie uitvoert een speciale expertise op dit gebied heeft. Oculoplastisch chirurgen zijn oogartsen die in ooglidchirurgie gespecialiseerd zijn en de relatie tussen oog en ooglid goed begrijpen. Voor de operatie wordt een inschatting gemaakt van de verschillende aspecten van het ooglid. Tijdens deze inschatting wordt er ook gekeken naar tekenen van droge of natte ogen, om oogklachten na de ingreep te voorkomen.

Ervaring van Oogziekenhuis Focuskliniek

Oogziekenhuis Focuskliniek heeft ruime ervaring met ooglidchirurgie, ook met de Aziatische ooglidchirurgie. Dr. Paridaens, Oculoplastisch chirurg bij Oogziekenhuis Focuskliniek, heeft meer dan 35.000 oculoplastische ingrepen gedaan. Patiënten worden regelmatig naar hem verwezen uit heel Nederland maar ook daarbuiten. Het team van Oogziekenhuis Focuskliniek zorgt ervoor dat u zich op uw gemak voelt in een fijne en professionele omgeving. Wij vinden het belangrijk dat u zo min mogelijk pijn en angst ervaart en doen ons uiterste best om hiervoor te zorgen.

Duur van ingreep 

De operatie zelf van beide bovenoogleden duurt ongeveer 45 minuten. Met aftekenen, uitleg en het koelen na de operatie erbij moet u rekenen op een tijdsduur  van 2 uur.

Meer informatie over Aziatische bovenooglidcorrectie

Wilt u meer informatie over de ingreep zelf? Klik dan hier om het volledige artikel van dr. Paridaens op zijn website te lezen. Heeft u na het lezen van deze artikelen behoefte aan meer informatie? Dan kan u altijd terecht bij Oogziekenhuis Focuskliniek.

Virtuele tour door Oogziekenhuis Focuskliniek

Foto: Virtuele tour, binnenkijken bij Oogziekenhuis Focuskliniek

Wilt u voor uw bezoek aan Oogziekenhuis Focuskliniek alvast een virtueel kijkje nemen in de kliniek? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar hoe de kliniek er van binnen uit ziet en wat er in iedere ruimte gebeurt?

Hoe werkt het?

Klik op de knop hieronder,  klik vervolgens op de ‘play’-knop links onderaan in beeld en de 3D-tour start direct.

Prettige feestdagen en een gezond & stralend 2019!

 Medewerkers en specialisten Oogziekenhuis Focuskliniek proosten op een gelukkig en stralend 2019!

Namens het team van Oogziekenhuis Focuskliniek wensen wij u prettige feestdagen en een gezond & gelukkig 2019! Scherp zicht of een frissere blik in het nieuwe jaar? Wij helpen u graag. 


Maak hier een afspraak voor een gratis quickscan (oriënterend onderzoek): 

Nieuwe samenwerking met HV Victoria en A.R.S.R. Skadi

Samenwerking ARSR Skadi en HV Victoria

Met trots vertellen wij u dat Oogziekenhuis Focuskliniek een samenwerking is aangegaan met HV Victoria en A.R.S.R. Skadi. Wij geloven dat goed en beter zicht ontzettend belangrijk is voor het veilig en succesvol uitoefenen van sport. Daarom zullen wij HV Victoria en A.R.S.R. Skadi ondersteunen in de verdere ontwikkeling.

HV Victoria
Hockeyvereniging Victoria is een energieke, dynamische hockeyclub opgericht in 1899, gelegen in de Rotterdamse wijk Kralingen. De vereniging heeft inmiddels ruim 1700 spelende leden. Victoria combineert tophockey met aandacht voor breedtesport. Plezier en gezelligheid gaan samen met goed leren hockeyen ne wedstrijden spelen op verschillende niveaus.

A.R.S.R. Skadi
A.R.S.R. Skadi is de Algemene Rotterdamse Studentenroeivereniging opgericht in 1926. De vereniging heeft inmiddels meer dan 600 leden. Skadi combineert topsport en vereniging met elkaar. Naast het roeien op hoog niveau, vinden zij het gevoel van saamhorigheid en zelfontplooiing erg belangrijk. Ook faciliteert Skadi het roeien aan middelbare scholieren, door hen kennis te laten maken met de roeisport.

Oogziekenhuis Focuskliniek in de Metro

Wil je af van je bril of contactlenzen en een goed zicht houden door ooglaseren of met lensimplantaten? Of wil je een frissere blik en wat aan je oogleden laten doen?

Oogartsen Dion Paridaens en Annette Geerards vertelden aan Metro over hun werk in de Focuskliniek.

Afspraak maken

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen