Ooglaserbehandeling

Wilt u goed zien zonder bril of lenzen? Dan is een ooglaserbehandeling wellicht iets voor u!

Voor heel veel bril-en lenzendragers is een ooglaserbehandeling een goed alternatief voor hun bril of lenzen. Het voordeel van een behandeling is dat je géén last meer hebt van een bril of lenzen. Je kunt dus weer makkelijk in bed lezen en je hoeft 's ochtends niet meer gelijk je lenzen in te doen. Maar denk ook eens aan zwemmen, hardlopen in de regen of tijdens een inspannende fitnessklas.

Refractieve oogchirurgie (refractiechirurgie) is de verzamelnaam voor verschillende oog(laser)behandelingen. Refractiechirurgie wil zeggen dat door middel van een operatie de refractieafwijking permanent wordt gecorrigeerd met als doel onafhankelijker te worden van een bril of contactlenzen.

Quickscan

Een quickscan is een gratis oriënterend onderzoek waarbij we kijken of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling of lensimplantatie. Tijdens de quickscan meten we de pupilgrootte, dikte van het hoornvlies en de gezichtsscherpte. Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten.

Voor de quickscan hoeft u geen voorzorgmaatregelen te treffen, het dragen van lenzen is  geen probleem om goede metingen te kunnen doen.

Het adviesgesprek

De meeste refractie- of brekingsafwijkingen, zoals bijziendheid, verziendheid, cilinderafwijking (astigmatisme) of ouderdomsverziendheid (leesbril) zijn te verhelpen door refractieve oogchirurgie.

Na de quickscan wordt bepaald of u eventueel in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling. Indien refractiechirurgie voor u een goed alternatief kan zijn, nodigen wij u uit voor een vooronderzoek.
Het vooronderzoek wordt uitgevoerd door een oogmeetkundige en een oogarts. Tijdens het vooronderzoek stelt de oogarts vast of een behandeling mogelijk is en welke behandeltechniek voor u het meest geschikt is. Ook wordt met u besproken in hoeverre het effect van de behandeling voldoet aan uw verwachtingen. Vervolgens neemt de oogarts een aantal algemene medische zaken met u door, zoals uw medisch verleden, uw medicijngebruik en eventuele allergieën. Aansluitend heeft u een gesprek met een van onze assistentes over de praktische zaken betreffende de behandeling. Na het adviesgesprek bent u volledig geïnformeerd en kunt u tot een weloverwogen besluit komen. Het gehele vooronderzoek duurt ongeveer twee uur.

De kosten voor een vooronderzoek bedragen €100,-.

Soorten behandelingen

Wij bieden verschillende soorten ooglaserbehandelingen aan:

  • Advanced Surface Ablation (PRK ASA)
  • Advanced Surface Ablation premium (PRK premium)
  • Wavefront / ORK


Alle technieken hebben dezelfde excellente resultaten. Omdat ieder oog verschillend is, wordt samen met de oogarts bepaald welke behandeling het beste bij u past.

De behandeling

Bij de laserbehandelingen wordt het buitenste laagje van het hoornvlies schoongemaakt. Hierna wordt met de laserstraal de vorm van het hoornvlies aangepast (de beschermlaag groeit hierna binnen enkele dagen weer over het gelaserde oppervlak heen).

De behandelingen worden uitgevoerd met de hoogspecialistische Schwind Excimer laser.

Alle behandelingen zijn pijnloos. Uw oog wordt verdoofd met druppels, waardoor u wel voelt dat er iets gebeurt, maar daar geen last van ondervindt.

De totale behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Inclusief de uitleg van de te gebruiken oogdruppels (na de behandeling), bent u op de dag van de behandeling binnen een uur klaar.

Het resultaat

Meestal is de oppervlakkige laag van het hoornvlies na twee dagen genezen. Gedurende de genezingsfase is enige lichtschuwheid en een stroef gevoel in het oog dikwijls aanwezig, een zonnebril kan deze klachten verminderen. Na gemiddeld 4 dagen wordt het beoogde resultaat bereikt, volledig herstel volgt binnen enkele weken.

Prijzen

Een quickscan is gratis. Een vooronderzoek kost € 100,-.

Een ooglaserbehandeling is mogelijk vanaf € 1.250,-. 

Voor een volledig overzicht van alle kosten per behandeling kunt u terecht op de prijzenpagina. 

Informatievideo ooglaserbehandeling

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen