Lensimplantatie & lenswissel

Scherp zien zonder bril of lenzen? Vaak wordt dan als eerste gedacht aan een ooglaserbehandeling. Maar er zijn ook twee andere mogelijkheden: een lensimplantatie of een lenswisselbehandeling. Met name een hogere leeftijd of een hogere sterkte-afwijking kunnen redenen zijn om te kiezen voor een lensimplantatie of lenswisselbehandeling. Beide technieken hebben dezelfde excellente resultaten. Omdat ieder oog verschillend is, wordt samen met de oogarts bepaald welke behandeling en welke lens het beste bij u past.

Soorten behandelingen

Wij bieden verschillende soorten behandelingen aan:

  • Lensimplantaties
  • Lenswissels
Bij een lensimplantatie plaatsen wij een kunststoflens in het oog voor de eigen lens. Bij een lenswisselbehandeling vervangen wij uw natuurlijke ooglens door een kunststoflens. Beide behandelingen voeren wij al tientallen jaren succesvol uit.

Verschillende lenzen

Bij zowel een lensimplantatie als een lenswissel kunt u kiezen uit verschillende soorten kunstlenzen. Anders dan bij een ooglaserbehandeling kunnen bij een lensimplantatie en een lenswissel vrijwel alle sterktes worden gecorrigeerd, ongeacht of u verziend of bijziend bent. Ook als u een cilinderafwijking heeft, dan kunnen wij u helpen. Hiervoor zijn lenzen beschikbaar waarmee de cilinder kan worden gecorrigeerd (torische lenzen). U kunt ook kiezen voor multifocale lenzen met een leesgedeelte of gewone lenzen in combinatie met een leesbril.

Elk van deze kunstlenzen heeft zijn unieke eigenschappen. Na uitgebreid vooronderzoek en samen met een van onze gespecialiseerde oogartsen wordt bepaald welke behandeling en kunstlenzen het beste bij u en uw wensen passen.

“Anders dan bij een ooglaserbehandeling kunnen bij een lensimplantatie en een lenswissel vrijwel alle sterktes worden gecorrigeerd, ongeacht of u verziend of bijziend bent.”

Tijdens de behandeling

Zowel bij een lensimplantatie als lenswisselbehandeling Kunt u direct na de behandeling weer naar huis. Uw totale bezoek aan Het Oogziekenhuis duurt ongeveer 2 uur. Uw oog wordt verdoofd. De behandelingen zijn pijnloos. 

Het resultaat

De dag na uw behandeling ziet u direct verschil. U kunt weer genieten van een scherper zicht. De resultaten zijn op lange termijn vrijwel stabiel. Naarmate u ouder wordt kunnen uw ogen niet meer goed scherpstellen. Daardoor heeft u een leesbril nodig. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u na de behandeling geen bril meer nodig heeft. Dit is niet altijd mogelijk.

“De dag na uw behandeling zult u direct het verschil ervaren en genieten van een scherper zicht”

Gratis quickscan

Wij kijken graag of een lensimplantatie of lenswissel bij u mogelijk is tijdens een kort gratis onderzoek, de quickscan. Tijdens dit onderzoek meten we de pupilgrootte, dikte van het hoornvlies en de gezichtsscherpte. Voor de quickscan hoeft u geen voorzorgmaatregelen te treffen. Het dragen van lenzen is  geen probleem om goede metingen te kunnen doen. De quickscan duurt ongeveer 15 minuten. U kunt de quickscan ook laten uitvoeren door geselecteerde optometristen bij u in de buurt.

“De quickscan duurt ongeveer 15 minuten en wordt kosteloos uitgevoerd.”

Vooronderzoek

Als wij tijdens de quickscan zien dat u mogelijk geschikt bent voor een behandeling, dan kunt u een afspraak maken voor een vooronderzoek. Het vooronderzoek wordt uitgevoerd door een oogarts en een optometrist (oogmeetkundige). Tijdens het vooronderzoek bekijkt de oogarts welke lens voor u het meest geschikt is. Een belangrijk onderdeel van het onderzoek is ook een gesprek over het gewenste effect van de behandeling. Aansluitend heeft u een gesprek met een van onze assistentes over de praktische zaken betreffende de behandeling. Na het adviesgesprek bent u volledig geïnformeerd en kunt u tot een weloverwogen besluit komen. Het gehele vooronderzoek duurt ongeveer twee uur. De kosten voor een vooronderzoek bedragen €100,-.

Prijzen

Een lensimplantatie is mogelijk vanaf € 2.800,- per oog.
Een lenswisselbehandeling is mogelijk vanaf € 2.200,- per oog.

Kijkt u voor een overzicht van alle prijzen  op onderstaande knop. 

Animatie lensimplantatie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen