Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Cosmetische behandelingen moeten meestal door uzelf betaald worden. De prijzen van deze behandelingen kunt u terugvinden op onze prijzenpagina. Soms wordt een ooglidcorrectie wel vergoed. Dit is voor de meeste zorgverzekeraars het geval wanneer er sprake is van een ernstige gezichtsveldbeperking bij het vooruit kijken. Klachten als hoofdpijn, vermoeidheid of traanogen zijn voor zorgverzekeraars geen reden om een ooglidcorrectie te vergoeden, ondanks dat u toch klachten ervaart. Een ooglidcorrectie kan voor deze klachten wel uitkomst bieden.

Het verschilt per zorgverzekeraar wat de voorwaarden van de aanvullende verzekering zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat een vastgesteld percentage van uw pupil bedekt moet zijn door het ooglid om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Raadpleeg uw polisvoorwaarden om te achterhalen wat op uw situatie van toepassing is.

Na een vooronderzoek, kunnen onze assistentes u informeren over welke kosten en vergoedingen er voor uw behandeling gelden. Indien u een ernstige gezichtsbeperking heeft en de behandeling vergoed wordt door de zorgverzekeraar, dan wordt u geholpen in Het Oogziekenhuis Rotterdam. De cosmetische behandelingen worden in Oogziekenhuis Focuskliniek uitgevoerd. 

Afspraak maken

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen