Correctie van hangende oogleden zonder litteken: een magische ingreep!

Hangt het bovenooglid of heeft u asymmetrische bovenoogleden? Of kijkt u ertegenaan aan het einde van de dag?

Er bestaat een techniek die slechts in weinig centra in Nederland frequent wordt toegepast: een operatie via de binnenzijde van het bovenooglid waardoor u geen zichtbare littekens krijgt. De operatietechniek, een zogenaamde tarsoconjunctivomullerectomie (TCM), is te ondergaan onder plaatselijke verdoving en duurt meestal niet meer dan 15 minuten.

Dr. Paridaens van Oogziekenhuis Focuskliniek en tevens werkzaam in Het Oogziekenhuis Rotterdam is een zeer ervaren oculoplastisch chirurg (oogarts gespecialiseerd in ooglidchirurgie). Dr. Paridaens past deze techniek al vele jaren toe en doet nu onderzoek naar de resultaten van honderden patiënten die hij voor cosmetisch en/of functioneel storende hangende oogleden heeft behandeld. Bij velen van deze patiënten was er langdurig contactlensgebruik aan vooraf gegaan.

Patiënten zijn zeer enthousiast over het effect van de operatie. De omgeving begrijpt vaak niet hoe het kan zonder een zichtbaar litteken. Er is sprake van een blijvend effect, hoewel er altijd een zeer kleine kans bestaat dat de operatie nog eens herhaald moet worden in de toekomst.

Het resultaat

Hangend bovenooglid van het linkeroog. Een verschil in huidplooi is zichtbaar. De pupil links wordt bijna bedekt.
Resultaat na correctie van het hangende bovenooglid.

Afspraak maken

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen