Lensimplantatie en lenswissel

Om te kijken of een lensimplantatie of lenswissel voor u een passende oplossing is, kunt u bij ons kosteloos een korte screening doen, de quickscan. Indien de quickscan positief is, kunt u een afspraak maken voor een vooronderzoek. Het vooronderzoek wordt uitgevoerd door een oogarts en een oogmeetkundige. Tijdens het vooronderzoek stelt de oogarts vast of bij u een lensimplantatie of lenswissel kan worden uitgevoerd en welke lens voor u het meest geschikt is. Ook wordt met u besproken in hoeverre het effect van de behandeling voldoet aan uw verwachtingen. Vervolgens neemt de oogarts een aantal algemene medische zaken met u door, zoals uw medisch verleden, uw medicijngebruik en eventuele allergieën. Aansluitend heeft u een gesprek met een van onze assistentes over de praktische zaken betreffende de behandeling. Na het adviesgesprek bent u volledig geïnformeerd en kunt u tot een weloverwogen besluit komen.

Het gehele vooronderzoek duurt ongeveer twee uur.
De quickscan is kosteloos.De kosten voor een vooronderzoek bedragen €100,-.

Quickscan

Een quickscan is een gratis oriënterend onderzoek waarbij we kijken of u geschikt bent voor lensimplantatie of een ooglaserbehandeling. Tijdens de quickscan meten we de pupilgrootte, dikte van het hoornvlies en de gezichtsscherpte. Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten.

Voor de quickscan hoeft u geen voorzorgmaatregelen te treffen, het dragen van lenzen is  geen probleem om goede metingen te kunnen doen.

Soorten behandelingen

Wij bieden verschillende soorten behandelingen aan:

  • Lensimplantaties
  • Lenswissels
Bij een lensimplantatie wordt een lens in het oog bijgeplaatst.

Bij een lenswisselbehandeling wordt uw eigen ooglens vervangen door een implantlens.

Alle technieken hebben dezelfde excellente resultaten. Omdat ieder oog verschillend is, wordt samen met de oogarts bepaald welke behandeling en welke lens het beste bij u past.

Naast standaardlenzen zijn ook lenzen beschikbaar waarmee de cilinder kan worden gecorrigeerd (torische lenzen) en multifocale lenzen met een leesgedeelte. 

De behandeling

De behandeling van een lensimplantatie wordt al meer dan 25 jaar succesvol toegepast. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van een kunststof lensje dat in het oog wordt gebracht. Vrijwel alle sterktes kunnen hiermee worden behandeld, ongeacht of u verziend of bijziend bent. Ook de sterkte van de cilinder kan worden behandeld.

Er zijn diverse soorten lenzen beschikbaar bij deze behandeling. 
Elk van deze lenzen heeft zijn unieke eigenschappen. Er zal tijdens het vooronderzoek in overleg met uw oogarts worden bepaald welke lens het meest geschikt is voor u.

Bij de lenswisselbehandeling wordt de eigen ooglens verwijderd en een lens op sterkte wordt op dezelfde plaats geïmplanteerd. 

Zowel de lensimplantaties als lenswisselbehandelingen worden poliklinisch uitgevoerd. Dit betekent dat u direct na de behandeling weer naar huis kunt. De totale behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

De behandelingen zijn pijnloos. Uw oog wordt verdoofd met druppels of door middel van een kleine injectie onder het oog.

Animatie lensimplantatie

Het resultaat

De dag na uw behandeling zult u direct het verschil ervaren en genieten van een scherper zicht. De resultaten zijn op lange termijn vrijwel stabiel. Er bestaat weinig kans op een vermindering van het gecorrigeerde gezichtsvermogen. 

Naarmate u ouder wordt kunnen uw ogen niet meer goed scherp stellen, waardoor een leesbril nodig is. Wij streven naar een brilvervangende behandeling, echter is het niet altijd mogelijk om volledig onafhankelijk te worden van contactlenzen of bril.

Prijzen

Een lensimplantatie is mogelijk vanaf € 2.300,- per oog.

Een lenswisselbehandeling is mogelijk vanaf € 2.000,- per oog.

Kijkt u voor een overzicht van alle prijzen  op onderstaande knop. 

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen